14,40 zł
Pigwy wykorzystywane do produkcji słoiczków pochodzą wyłącznie z ekologicznych upraw. Owoce są starannie drylowane i oczyszczane. Po wykrojeniu łupin nasiennych w słoiku zostaje tylko to, co w pigwie najcenniejsze. Syrop powstaje z połączenia naturalnego soku owoców i cukru. Nie dodajemy do nich żadnych konserwantów.
Nowy produkt
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
PRZYKŁADY ZASTOSOWANIA
opisany deser z pieczonym jabłkiem w roli główniej można modyfikować wedle własnych upodobań. Polecamy wersję z pigwą, brzoskwinią z puszki zapieczonymi wraz z jabłkiem na grillu
nie tylko cytryna sprawdza się w roli dodatku do herbaty. Pigwa smakuje równie dobrze i co ciekawe zawiera znacznie więcej witaminy C.
z owoców i syropu można też przygotować pyszny kompot
INFORMACJE O PRODUKCIE
Składniki: pigwa 52%, cukier
Masa netto: 230g
Zastosowanie: do napojów i deserów
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna: 919kJ/ 220kcal, tłuszcz: 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g, węglowodany: 54g, w tym cukry: 53g, białko: <0,5g, sól: 0g
Certyfikat: Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze, PRODUKT POLSKI
Właściwości produktu: naturalnie bezglutenowy, odpowiedni dla wegan