Konfitura to sztuka kulinarna, której receptury przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Nic tak nie podkreśla smaku chrupkiego pieczywa, puszystych naleśników czy pancake’ów i zimowej herbaty, jak pyszne przetwory. Przyrządzone z najlepszej jakości słodkich owoców nie wymagają środków konserwujących ani sztucznych wspomagaczy, pozostając naturalnie słodkim dodatkiem do dań na ciepło i zimno.
Konfitury z owoców La KOGUTA zdecydowanie nie są typowymi, tradycyjnymi propozycjami. Receptury łączące w sobie klasykę i nutkę egzotyki zaskarbiły sobie sympatię i zaufanie najbardziej nawet wybrednych podniebień. Połączenie lokalnych produktów z orientalnymi owocami to smak i aromat, który pokochacie od pierwszego kęsa.
Cały sekret przepisów polega na wyjątkowej kompozycji. Przetwory przygotowane rzemieślniczo w kuchni na Saskiej Kępie wytwarzane są na bazie francuskich i brytyjskich przepisów. Wzbogacone o wielokulturowe doświadczenie pomysłodawczyni i założycielki firmy, skrupulatnie dopasowywane są do polskich upodobań i tradycji kulinarnych.
Konfitury owocowe La KOGUTA to wysokojakościowe produkty, które otrzymywane są ze świeżych lub suszonych owoców, często z dodatkiem warzyw lub pozornie zaskakujących składników.
Egzotyczne miksy to powiew świeżości i wyrazisty smak, które rodzą się dzięki odważnym zestawieniom. Produkty pozbawione konserwantów i sztucznych barwników to małe, ekologiczne dzieła sztuki kulinarnej, które doskonale smakują nie tylko na słodko, ale i na słono. Idealnie łączą się z serami, wędlinami, różnymi rodzajami mięs lub jako połączenie z majonezem.