Kategorie

OD KULMY 

Pokazuje 1 - 1 z 1 pozycji

Wspominając o miodach naturalnych, nie można pominąć miodu od Kulmy.

Sercem pasieki w Jagodnie jest przede wszystkim Jan Kulma – założyciel gospodarstwa. To pod czujnym okiem dziadka potomni zgłębiali tajniki procesów produkcji i tworzenia miodu ekologicznego.

Lekkie, kremowe, pyszne miody naturalne od Kulmy to owoc skrupulatnych działań pszczelarzy, którzy dbają o każdy, najmniejszy nawet szczegół dotyczący codziennej pracy i jakości produktów pasieki. Każdy słoiczek miodu jest efektem wyjątkowego podejścia i szacunku do pracy owadów, która płynie swym naturalnym rytmem, niezakłócana chemią i niepotrzebną ingerencją człowieka.

Miód od kulmy

Miody ekologiczne to ulubiony słodki dodatek zarówno dorosłych, jak i dzieci. Docenione za wyjątkowo kremowy, acz wyrazisty, smak i niepowtarzalny aromat.  Gospodarstwo Jana Kulmy i wnuków to dowód na to, że wyjątkowych produktów nie trzeba szukać daleko w świecie – na wyciągnięcie ręki mamy to, co zdrowe i smaczne.

Miód ekologiczny to znacznie bardziej wartościowy produkt niż jego spożywczy odpowiednik. Szczególnie istotną cechą jest wysoka zawartość witamin z grupy B, które odpowiadają przede wszystkim za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, łagodzą napięcia, pozytywnie wpływają na nastrój oraz znacznie poprawiają sprawność intelektualną i psychiczną. Ponadto, naturalny złoty nektar łagodzi problemy ze snem, zgagi i dolegliwości żołądkowe.

Miody Kulmy wpisują się idealnie we wszystkie pozytywne działania pszczelego produktu. Właściwości lecznicze i antyseptyczne w połączeniu z doskonałym smakiem, są gwarancją zadowolenia w każdym przypadku. Dlatego pyłek kwiatowy lub miód na prezent to idealna propozycja dla smakoszy ceniących sobie ekologiczne przysmaki. Miód gryczany, gorczycowy, czy wiosenny to doskonały dodatek do ulubionej herbaty, owoców, deseru lub kanapek.

Miód na prezent świąteczny? Doskonały pomysł! Jako jedyny z produktów, który nie ma daty przydatności – umożliwi obdarowanej osobie delektować się nim o dogodnej porze roku. Szczególnie przydatny zimą, kiedy odporność organizmu spada, zadowoli nie tylko smakiem, ale i działaniem.